Υλικά...
Για τη μαρέγκα: 5 ασπράδια αβγών, 300 γρ. ζάχαρη, 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο. Για τη γέμιση: 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 50 γρ. μέλι.
Εκτέλεση:
Για τη μαρέγκα: Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν παχύρευστη υφή. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στο μίξερ και τη χτυπάμε για 15’ έως ότου η μαρέγκα σφίξει. Στο τέλος προσθέτουμε το φιστίκι. Σε μια λαδόκολλα, με τη βοήθεια ενός κορνέ, σχηματίζουμε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 22 εκ. κι πάχους 1 ½ εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140˚C για 40-50’. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα. Για τη γέμιση: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90˚C και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Κάνουμε καλή ομογενοποίηση με μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και το μέλι. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να αλείφετε πάνω στη μαρέγκα. Παίρνουμε ένα δίσκο μαρέγκας, τον τοποθετούμε ανάποδα σε μια πιατέλα, καλύπτουμε με την ganache και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο μαρέγκας τον οποίο τοποθετούμε με τις ραβδώσεις προς τα επάνω.