Υλικά...
¼ φλιτζάνι ζάχαρη, 6 κροκάδια αβγών, 2 ½ φλιτζάνια πολτό κολοκύθας, 2 ½ φλιτζάνια υγρή κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ, 1 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλια, 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα, ¼ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο τριμμένο, 2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη.
Εκτέλεση…
Χτυπήστε τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμη κρέμα. Σε κατσαρόλα ζεστάνετε τον πολτό της κολοκύθας και προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην οποία θα έχετε προηγουμένως διαλύσει το κορν φλάουερ. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέστε το μείγμα των αβγών και ανακατέψτε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Θα πρέπει αν βυθίσετε ένα κουτάλι η κρέμα να καλύπτει την πίσω μεριά του. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Κατεβάστε από τη φωτιά την κρέμα και προσθέστε τη βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Δοκιμάστε και προσθέστε και άλλα μυρωδικά, αν θέλετε. Αδειάστε την κρέμα σε απλωτό πυρίμαχο σκεύος που θα τη χωράει, έτσι ώστε να μην έχει ύψος πάνω από 2,5-3 εκ. τοποθετήστε το σκεύος μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και βάλτε το στο φούρνο. Αδειάστε βραστό νερό στο μεγαλύτερο ταψί, ώστε το νερό να ανεβαίνει περίπου στα μισά του σκεύους με την κρέμα. Ψήστε για 15’ και χαμηλώστε το φούρνο στους 160˚C. συνεχίστε να ψήνετε για άλλα 40’ ή περισσότερο, μέχρι να πήξει η κρέμα. Ένα μαχαίρι που θα μπήξετε στο κέντρο θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν καθαρό. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο. Προτού να τη σερβίρετε, απλώστε πάνω της τη μαύρη ζάχαρη και βάλτε τη για 2’ κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει ή κάψτε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο. Σερβίρετε αμέσως.