Υλικά...
4 κουταλιές του γλυκού μαύρο τσάι, 2 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 κλωνάρι λέμονγκρας, 1 ξύλο κανέλας, 2 κουταλιές σούπας μέλι.
Εκτέλεση…
Κόβετε το λέμονγκρας σε μικρότερα κομμάτια. Βράζετε 1,5 λίτρο νερό με το τζίντζερ, την κανέλα και το λέμονγκρας. Ρίχνετε στο νερό το τσάι και το μέλι. Αφήνετε για 3-4’, σουρώνετε και σερβίρετε. Το λέμονγκρας είναι ασιατικό υλικό, είναι ένα φρέσκο λαχανικό και έχει ιδιαίτερη διακριτική γεύση και άρωμα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτες λεμονιού ή λάιμ με την φλούδα τους μόνο που το τσάι θα αποκτήσει πιο έντονη λεμονάτη γεύση.