ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σούπα με γιουβαρλάκια κοτόπουλο

Σούπα με γιουβαρλάκια κοτόπουλο

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 | 21:20


Υλικά...
300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι, ½ φλιτζάνι ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί, 1 αβγό, ½ φλιτζάνι αλεύρι, 1 πράσο, 2 καρότα, 2 κλωνάρια σέλερι, 2 κολοκυθάκια, 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλο, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού, 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα, αλάτι, πιπέρι. 



Εκτέλεση… 
Χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι και κρατήστε τον στην άκρη για να τον χρησιμοποιήσετε στο τέλος. Βάλτε στον πολυκόπτη το φιλέτο του κοτόπουλου το κουκουνάρι, τα ψίχουλα του ψωμιού, το ασπράδι του αβγού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιήστε το μείγμα και αν είναι αραιό, προσθέστε λίγα ψίχουλα ακόμη. Πλάστε τα γιουβαρλάκια και περάστε τα από το αλεύρι. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το πράσο, τα καρότα, το σέλερι, και τα κολοκυθάκια. Βράστε τα με το ζωμό σε μέτρια φωτιά για 20’. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε λίγα-λίγα κάθε φορά τα γιουβαρλάκια. Βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 15’. Ανακατέψτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο που κρατήσατε, το κορν φλάουερ και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στη σούπα, ανακατέψτε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 1-2’ και μετά κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger