ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αρακάς λεμονάτος με πατάτες και καρότα

Αρακάς λεμονάτος με πατάτες και καρότα

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 | 22:20


Υλικά...
1 φλιτζάνι κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο, ή 1 μαραθόριζα φινόκιο κομμένη στα τέσσερα, και κατόπιν σε λεπτές φέτες, ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους 3 εκατοστών, 1 κιλό αρακά, 2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών, 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 εκατοστών, 1 κουταλάκι γλυκού μαραθόσπορο χοντροκοπανισμένο στο γουδί, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1/3 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι, 1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο. 


Εκτέλεση… 
Σε απλωτή κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεστάνετε 1/3 φλιτζανιού από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια 2’. Προσθέστε τις φέτες μαραθόριζας, αν τη χρησιμοποιείτε και σοτάρετε 5’, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε και τις πατάτες και σοτάρετε άλλα 4’. Βάλτε τον αρακά στην κατσαρόλα, 1 ½ φλιτζάνι από το ζωμό, τα καρότα, το μαραθόσπορο, το μάραθο και αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει το φαγητό 15’. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό ή το νερό, το χυμό λεμόνι, το υπόλοιπο λάδι και το μισό άνηθο και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγητό στη φωτιά για 10’, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Αν η σάλτσα είναι νερουλή, δυναμώστε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε τον αρακά ζεστό ή σε θερμοκρασία σωματίου. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger