Υλικά...
250 γρ. γάλα, 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 80 γρ. ζάχαρη, 30 τεμ. κόκκους κόκκινο πιπέρι, 350 γρ. σοκολάτα υγείας.
Εκτέλεση…
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα. Σπάμε το πιπέρι και το βάζουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Μετά το βγάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με ένα καπάκι για περίπου 30’, για να αρωματιστεί. Στη συνέχεια σουρώνουμε το πιπέρι και ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά, σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να κοχλάσει. Μετά ρίχνουμε το μείγμα στα κομματάκια σοκολάτας που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Το ρόφημα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.