Υλικά...
300 γρ. κόκκινες φακές, 2 ξερά κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο,1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, 1 κουταλιά σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 1 κουταλιά σούπας σπόρους κύμινου, 1 κουταλιά σούπας σπόρους κόλιαντρου, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας, 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο, αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση…
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο με το τζίντζερ, το κύμινο και τον κόλιαντρο σε δυνατή φωτιά για 2-3’. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ντοματάκια κονκασέ, και το ζωμό. Βράζετε τη σούπα για 30’ σε μέτρια φωτιά. Αλατίζετε και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή στην κατσαρόλα με τη ράβδο του μουλτιπράκτικ. Ανακατεύετε με το γιαούρτι, πασπαλίζετε με τους σπόρους του κύμινου και σερβίρετε.