ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αγκινάρες γεμιστές

Αγκινάρες γεμιστές

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 | 15:40


Υλικά...
4 μεγάλες αγκινάρες, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη, 100 γρ. μπέικον, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 ντομάτες, 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο, αλάτι, πιπέρι. 









Εκτέλεση… 
Καθαρίζετε τις αγκινάρες τις χωρίζετε στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε το χνούδι. Τις τρίβετε με λεμόνι και τις ρίχνετε αμέσως σε νερό, για να μη μαυρίσουν. Σοτάρετε με το βούτυρο το μπέικον ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε στη χύτρα. Γεμίζετε το κοίλωμα με το μείγμα κρεμμυδιού. Ρίχνετε το κρασί και σκεπάζετε τη χύτρα. Αφήνετε τις αγκινάρες να σιγοψηθούν επί 20’ από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger