Υλικά...
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια, ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι, μια κουταλιά σούπας κοφτή κάρυ, 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι.
Πηγή φωτο : cookinlove1.blogspot.com
Εκτέλεση…
Σοτάρετε στη χύτρα το κρεμμύδι με το βούτυρο, μέχρις ότου μαραθεί και αρχίσει να ξανθαίνει. Προσθέτετε το ρύζι και το κάρυ και ανακατεύετε το μείγμα 1-2’. Ρίχνετε το νερό ή το ζωμό λίγο αλάτι κι πιπέρι. Σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε το ρύζι αν σιγοβράσει επί 6’ από τη στιγμή που θα αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Αποσύρετε αμέσως τη χύτρα από τη φωτιά και σε 4’ ανασηκώνετε τη βαλβίδα για να βγει ο ατμός. Ανοίγετε τη χύτρα και ανακατεύετε το ρύζι ελαφρά με πιρούνι.