Υλικά...
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη, 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί, 2 κρόκοι αβγών, 125 γρ. τυρί μπλέ, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο.
Εκτέλεση…
Στο μπλέντερ ρίχνετε το λευκό κρασί και το μπλε τυρί σε κομματάκια μαζί με τους 2 κρόκους αβγών. Τα χτυπάτε καλά, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα και το ζεσταίνετε απαλά, ανακατεύοντάς το συνέχεια. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, ρίξτε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Το σερβίρετε με σπιρτόξυλα λαχανικών.