Υλικά...
1 μέτριο ορτύκι, 50 γρ. κιμάς μόσχου, 10 γρ. σταφίδες, 10 γρ. κουκουνάρι, 10 γρ. κάστανα, ¼ κρεμμύδι, 40 ml κρασί λευκό, 50 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο, 6 φρέσκια σπαράγγια μπλανσέ, 10 ml λάδι ελιάς. Για τη φωλιά: 3 φύλλα κρούστας: 5 γρ. φρέσκο βούτυρο. Για τη σος λωτού: 1 ώριμος λωτός, 20 γρ. μαύρη ζάχαρη, 6 ml κόκκινο κρασί, 10 γρ. φρέσκο βούτυρο.
Εκτέλεση…
Πλένουμε καθαρίζουμε και ξεκοκαλίζουμε το ορτύκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, που έχουμε ψιλοκόψει, στο λάδι ελιάς. Προσθέτουμε τον κιμά και εξακολουθούμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε σταφίδες, κουκουνάρι, κάστανα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 5’ στους 180˚C . Για τη σος: Πολτοποιούμε το φρέσκο λωτό και τον βράζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και το κόκκινο κρασί περίπου 10’. Μετά τον βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το φρέσκο βούτυρο. Για τη φωλιά: Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε τάρτα δίνοντας ανάλογο σχήμα. Ψήνουμε στους 160˚C ώσπου να πάρει χρώμα.