Υλικά...
Για τη μαρέγκα: 6 ασπράδια αβγών, 180 γρ. ζάχαρη, 180 γρ. ζάχαρη άχνη. Για την κρέμα: 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια, 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 20 γρ. βότκα, 3 τεμ. ρόδια.
Εκτέλεση…
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μια λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω. Φτιάχνουμε μια στρογγυλή μαρέγκα διαμέτρου 23 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100˚C για 1-1 ½ ώρα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και το μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε και τη βότκα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε μια φλατ πιατέλα. Γεμίζουμε τη λακκούβα με την κρέμα τυριού. Τελειώνουμε με τα σπόρια ροδιού.