Υλικά...
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 350 γρ. ζάχαρη, 6 αβγά, 180 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. γάλα, 1 λεμόνι, 450 γρ. αλεύρι, 20 γρ. μπέκιν πάουντερ.
Εκτέλεση…
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦C για 45-60’. Πριν το βάλουμε στο φούρνο το πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη. Αν θέλουμε ψήνουμε σε μικρές ατομικές φόρμες του κέϊκ σε λιγότερο χρόνο.