Υλικά...
1 φουσκωτή φραντζόλα, 2-3 ημερών καρβελάκι, 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος, 5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ½ κοτόπουλο βραστό ή ψητό, 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λουρίδες, και 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, 2 φέτες μπέικον.
Εκτέλεση...
Κόψτε κατά μήκος από την κορυφή τη φραντζόλα και αφαιρέστε την ψίχα. Ψιλοκόψτε τη και αναμείξτε τη με το γιαούρτι ή την κρέμα. Ξεκοκαλίστε το κοτόπουλο και κόψτε σε μικρά κομμάτια τη σάρκα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C. Σε τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και εξακολουθήστε να σοτάρετε ανακατεύοντας για 10-12’. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το σκόρδο, την πάπρικα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με την ψίχα του ψωμιού. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Βάλτε το ψωμί στο φούρνο και αφήνοντας την πόρτα μισάνοιχτη, ψήστε για 10’ να σκληρύνει. Βγάλτε το και χαμηλώστε το φούρνο στους 180°C. Γεμίστε το ψωμί με το μείγμα του κοτόπουλου. Σκεπάστε με τις φέτες μπέικον και ψήστε για 15-20’, μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω και να γίνει το μπέικον κριτσανιστό. Βγάλτε από το φούρνο αφαιρέστε το μπέικον και θρυμματίστε το. Κόψτε σε φέτες το ψωμί και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με το τριμμένο μπέικον.