ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανυπολόγιστος ο αριθμός των νεκρών στη Συρία

Ανυπολόγιστος ο αριθμός των νεκρών στη Συρία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 | 20:10



Ο ΟΗΕ δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει έναν ακριβή απολογισμό των θυμάτων από την αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως παραδέχθηκε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

"Είχαμε υπολογίσει 5.000" νεκρούς από την αρχή των διαδηλώσεων στη Συρία τον Μάρτιο του 2011, δήλωσε στον Τύπο. "Τώρα είναι περισσότεροι", όμως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ "αντιμετωπίζουν πλέον δυσκολίες" και δεν μπορούν να καταλήξουν σε έναν αξιόπιστο απολογισμό γιατί "κάποιες περιοχές είναι εντελώς αποκλεισμένες, κυρίως κάποιες συνοικίες της Χομς", παραδέχθηκε η Πιλάι.

Ως επιβεβαίωση των λόγων της , οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σφυροκοπούν σήμερα την Ντούμα στην επαρχία της Δαμασκού, η οποία είχε καταληφθεί από λιποτάκτες στις 21 Ιανουαρίου. Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε λιποτάκτες και στρατιώτες του τακτικού στρατού μαίνονται και στην επαρχία Ντεράα , με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες .

Επιπλέον, ένας έφηβος 14 ετών σκοτώθηκε και ακόμη τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον μίας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Νάουα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται κατοίκους της πόλης. Στην ίδια πόλη η σορός "ενός στρατιωτικού που σκοτώθηκε στη Χομς παραδόθηκε στην οικογένειά του".

Ο συριακός στρατός, που είχε πραγματοποιήσει την Τρίτη μεγάλη επιχείρηση κατά της πόλης Χάμα στην κεντρική Συρία, σήμερα έλαβε θέσεις στην περιφέρεια ορισμένων συνοικιών της πόλης, την επομένη του βομβαρδισμού τους με πυρά βαρέος πυροβολικού, ανακοίνωσε ακόμα το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίιδια ώρα, η Ρωσία εξακολουθεί να μην συντάσσεται με το σχέδιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υποστηρίζει ότι έχει το δικό της σχέδιο και θα το προωθήσει ενεργά στον Οργανισμό. "Η Ρωσία παρουσίασε το δικό της σχέδιο απόφασης κι εργάζεται για να συμπεριλάβει σε αυτό τις τροποποιήσεις που πρότειναν οι δυτικοί συνάδελφοί μας. Παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι κάλεσε σήμερα τη Δαμασκό να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον "ανυπεράσπιστων πολιτών", επισημαίνοντας ότι η συνεχιζόμενη βία κοστίζει τη ζωή αθώων θυμάτων. Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου που βρίσκονται στη Συρία ξεκίνησαν και πάλι σήμερα τις εργασίες τους, μετά την αποχώρηση των συναδέλφων τους των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, αν και παρέτεινε την αποστολή των παρατηρητών για ένα ακόμη μήνα, ζήτησε από τον Άσαντ να παραιτηθεί έπειτα από 10 μήνες αιματοχυσίας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την επίλυση της κρίσης στη Συρία για το οποίο ζητεί την υποστήριξη του ΟΗΕ.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger