ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Πρόβλημα τα «χαράτσια» και όχι οι μισθοί

Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Πρόβλημα τα «χαράτσια» και όχι οι μισθοί

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 | 20:00



Ρεπορτάζ: Χριστούλιας Δημήτρης

Η συντριπτική πλειονότητα των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων θεωρεί ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν δεν είναι το ύψος των μισθών, αλλά το μη μισθολογικό κόστος και κυρίως τα ανελαστικά έξοδα που τα τελευταία χρόνια λόγω αυξήσεων στους συντελεστές ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης έχουν αυξηθεί. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μικρών επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, έρευνα στην οποία 8 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι επιθυμούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έναντι της μείωσης του ύψους του κατώτατου μισθού.

Ειδικότερα μια στις δύο επιχειρήσεις δηλώνουν ότι τα λειτουργικά κόστη όπως τα ενοίκια και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν ενώ τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες υποστηρίζουν οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της ΓΣΕΒΕΕ το προηγούμενο διάστημα έδειχναν ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων πάνω από 30%, προχωρούσε σε μείωση των ωρών εργασίας ή και των μισθών.

Για αυτόν τον λόγο η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ότι «οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ήδη προβεί σε όλες τις αναγκαίες προσαρμογές του μισθολογικού κόστους για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και γι’ αυτό το λόγο δεν το θεωρούν εμπόδιο.

Ουσιαστικά αυτό που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι οι εταιρείες έχουν προσαρμόσει το μισθολογικό τους κόστος, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης που πλήττει την εγχώρια αγορά και την κατανάλωση, υποστηρίζοντας ότι οι μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές και όλα τα κρατικά χαράτσια είναι εκείνα που τους δημιουργούν επιπρόσθετες επιβαρύνσεις, στις οποίες πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger