Υλικά...
1 ολόκληρο βοδινό φιλέτο, 2 ½ κιλά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου καθαρισμένο από λίπη και νεύρα, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, σοταρισμένα λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
Εκτέλεση…
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250˚C. Για να είναι το ψήσιμο του κρέατος ομοιόμορφο, διπλώστε το σημείο του φιλέτου που είναι λεπτότερο και δέστε το. Με το χέρι, αλείψτε το φιλέτο με ελαιόλαδο, τοποθετήστε το σε ρηχό ταψί και βάλτε το στο φούρνο. Σε 2-3’ χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150˚C. Μετά από 15’ σβήστε το φούρνο και ανοίξτε την πόρτα για 1’, να κρυώσει λίγο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το κρέας να μείνει έτσι 15-20’. Αν θέλετε το κρέας αρκετά ωμό, και ο φούρνος σας είναι μονωμένος, μπορείτε μόλις βάλετε το κρέας στους 250˚C να σβήσετε το φούρνο και να τον αφήσετε κλειστό, ώστε το κρέας να ψηθεί για 30’. Σερβίρετε το φιλέτο σε ζεστή πιατέλα ή στο ειδικό ξύλο κοπής, κόβοντας σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Συνοδέψτε με σοταρισμένα λαχανικά ή πουρέ πατάτας.