Υλικά...
1 κιλό σφυρίδα ή μπακαλιάρο σε φέτες, 2 ξερά μεγάλα κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 μεγάλες πατάτες, 2 πράσα, 2 ώριμες ντομάτες, 2 καυτερές πιπεριές, 1 πράσινη και 1 κόκκινη, ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση…
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πατάτες και τα πράσα. Τρίβετε τις ντομάτες και κόβετε τις καυτερές πιπεριές σε ροδέλες. Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα λαχανικά για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. ρίχνετε 1 λίτρο νερό και τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20’. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις φέτες του ψαριού και συνεχίζετε το βράσιμο άλλα 20’. Ανακατεύετε με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και με το μαϊντανό και σερβίρετε.