ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βοδινό βραστό σαλάτα

Βοδινό βραστό σαλάτα

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 | 18:10


Υλικά...
1 κιλό στήθος βοδινό, αλάτι, αρωματικά χόρτα: σέλινο, μαϊντανό, φύλλο δάφνης, κρεμμύδι, καρότο, μερικούς κόκκους πιπέρι, ½ κιλό μέτριες πατάτες, 250 γρ. πράσινα φασολάκια ή παντζάρια, 2 μέτριες ντομάτες, 1 μέτριο κρεμμύδι, 3-4 βραστά αβγά, λαδόξιδο, 1 μαρούλι, αγγουράκια τουρσί. 






Εκτέλεση… 
Αφαιρείτε τα κόκκαλα από το κρέας και το τυλίγετε σε ρολό. Το δένετε. Ρίχνετε στην χύτρα 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό. Όταν αρχίσει να βράζει βάζετε μέσα το κρέας και μια κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι. Αφήνετε να σιγοβράσει επί 40’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Δένετε μαζί 1 κλωνάρι σέλινο, μερικά κλωνάρια μαϊντανό και 1 φύλλο δάφνης. Προσθέτετε στο κρέας τα αρωματικά χόρτα, το κρεμμύδι, το καρότο και το πιπέρι. κλείνετε τη χύτρα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει επί 10’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Σε 10’ ανοίγετε τη χύτρα και βγάζετε το κρέας. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες. Βάζετε μέσα στο συρμάτινο πανεράκι τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, τα φασολάκια καθαρισμένα και πλυμένα ή τα παντζάρια. Ρίχνετε στη χύτρα 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και λίγο αλάτι και βάζετε μέσα το πανεράκι με τα λαχανικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν επί 10’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. Κόβετε τις πατάτες και τα παντζάρια σε φέτες. Βάζετε σε ένα μπολ το βραστό κρέας, τα φασολάκια ή τα παντζάρια, τις πατάτες, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα, το κρεμμύδι σε κρίκους. Τα ραντίζετε με λαδόξιδο. Στρώνετε σε πιατέλα φύλλα μαρουλιού και βάζετε επάνω τη σαλάτα. Τη γαρνίρετε με τα αβγά, κομμένα σε φετάκια, και με το τουρσί. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger