ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αγριεύει ο καιρός – Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Αγριεύει ο καιρός – Χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 | 12:10



Τα νοτιότερα τμήματα της χώρας αναμένεται να επισκεφθεί από σήμερα το βράδυ το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε την βόρεια Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αν και οι θυελλώδεις άνεμοι σταδιακά θα υποχωρήσουν, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, εντείνοντας τα φαινόμενα παγετού. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα και μετά σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Χαλκιδική, στα ορεινά της Εύβοιας, αλλά και του νομού Αττικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές, που μέχρι το βράδυ μπορεί να μετατραπούν σε χιονόνερο, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά του νομού. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2-6 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια, όμως, θα είναι κατά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
«Ήλιος με δόντια» θα επικρατεί σήμερα στην συμπρωτεύουσα. Ηλιοφάνεια και παγετός τις πρωινές ώρες προβλέπεται για την Θεσσαλονίκη και γενικά την Βόρεια Ελλάδα. Το κρύο θα είναι τσουχτερό καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού –με τσουχτερό κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό- σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται κύμα ψύχους από την Σιβηρία.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή τα φαινόμενα κακοκαιρίας θα επιδεινωθούν θα ξεκινήσει εκ νέου να χιονίζει στη Μακεδονία, την κεντρική και τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Από την Δευτέρα δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στην Αθήνα.




Η πρόγνωση του καιρού για τα επόμενα 24ωρα

Το Σάββατο 28/01 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικροτήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στα νησιά στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή 29/01 περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα ή χιονόνερο στα βόρεια. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανώς στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Την Δευτέρα 30/01 και την Τρίτη 31/01 στην ανατολικά και νότια χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νότια και χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger