ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κινέζικες γαρίδες στα κάρβουνα

Κινέζικες γαρίδες στα κάρβουνα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 17:10


Υλικά...
1 κιλό μέτριες γαρίδες με το κέλυφος, 1-2 πιπεριές κομμένες σε λουρίδες, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Για τη σάλτσα:  1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι γλυκού ξερή καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά, 1-2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο, ¼ φλιτζανιού ασιατική fish sauce, 1 κουταλιά σούπας μαύρη ή ξανθή ζάχαρη, ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.  


Εκτέλεση...
Πλύνετε, στραγγίστε και σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα τις γαρίδες. Αν θέλετε να ευκολύνετε το ψήσιμο, μπορείτε να τις περάσετε σε καλαμάκια για σουβλάκια. Κάθε 3-4 γαρίδες ανάλογα με το μέγεθος, τρυπήστε τες με 1 ή 2 καλαμάκια, βάζοντας κομμάτια πιπεριές ανάμεσα. Αλείψτε τες με λάδι, βάλτε αλάτι, πιπέρι και κρατήστε τες στο ψυγείο. Βγάλτε τες 15’ προτού να τις ψήσετε. Σε μικρό τηγάνι σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά για να φτιάξετε τη σάλτσα. Σε μικρό κατσαρόλι ζεστάνετε μαζί τη fish sauce, τη μαύρη ή ξανθή ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού. ανακατώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι και κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το φρέσκο κόλιαντρο. Ζεστάνετε το γκριλ, την ψησταριά ή τα κάρβουνα και ψήστε τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσει το κέλυφος και η σάρκα να πήξει. Σερβίρετε μαζί με την ασιατική σάλτσα στην οποία θα βουτάτε τις γαρίδες προτού τις φάτε. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger