ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τάρτα με μπροκολάκια, μπέικον και μπλε τυρί

Τάρτα με μπροκολάκια, μπέικον και μπλε τυρί

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 | 22:40


Υλικά...
Για την τάρτα: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 180 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κρόκο αβγού, 2-3 κουταλιές σούπας νερό, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι. Για τη γέμιση: 250 γρ. τουφίτσες μπροκολάκι, 60 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο, 100 γρ. μπλε τυρί, 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, 2 αβγά. 





Εκτέλεση… 
Ετοιμάζετε τη ζύμη. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνετε μέσα το φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια, και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι αν γίνει μια θρουλιαστή ζύμη. Προσθέτετε τον κρόκο αβγού και το νερό κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές  μαλακούτσικο ζυμάρι. Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Το ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους ½ εκ., και το τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Πλένετε και στεγνώνετε το μπρόκολο και το τοποθετείτε στην τάρτα. Λιώνετε το μπλε τυρί μέσα στην κρέμα γάλακτος, ρίχνετε τα αβγά και τα ενσωματώνετε χτυπώντας καλά το μείγμα. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπέικον ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ανάμεσα στις τούφες του μπρόκολου. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε την τάρτα για ½ ώρα στους 180˚C. Κατόπιν την ξεσκεπάζετε και την ψήνετε λίγο ακόμα στους 180˚C, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να γίνει χρυσή. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger