Υλικά...
Ελαιόλαδο, 2 φέτες ψωμί, 20 φουντούκια δίχως το φλούδι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 κουταλάκι γλυκού φύλλα δυόσμο χοντροκομμένα, 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι, 2 μεγάλα ή 4 μικρά λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα, αλάτι και πιπέρι μαύρο, 1 λεμόνι κομμένο σε 8 πολύ λεπτές φέτες.
Εκτέλεση…
Σε μικρό τηγάνι βάλτε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τηγανίστε το ψωμί να ροδίσει. Βγάλτε από το τηγάνι και τρίψτε σε ψίχουλα. Σε γαβάθα βάλτε τα ψίχουλα, τα φουντούκια, το σκόρδο, το δυόσμο, το ξύσμα, και ½ κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε διορθώστε τη γεύση και αφήστε το μείγμα για 1 ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Βάλτε σε λαδωμένο ταψί και ψήστε 7-8’ από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το μείγμα από φουντούκια.