ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κρέπες με μπλέ τυρί, φουντούκια και πορτοκάλι

Κρέπες με μπλέ τυρί, φουντούκια και πορτοκάλι

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 | 22:50


Υλικά...
60 γρ. αλεύρι, 160 γρ. φρέσκο γάλα, 1 αβγό, μια πρέζα βανίλια, 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο, λίγο βούτυρο για το ψήσιμο. Για τη γέμιση: 250 γρ. τυρί μπλέ, 1 σφηνάκι λικέρ grand marnier, 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι. Για τη σάλτσα: τη φλούδα από 3 πορτοκάλια, κομμένη σε λεπτά σπιρτόξυλα, 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, 150 γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα. 





Εκτέλεση… 
Ετοιμάζετε τις κρέπες. Βάλτε όλα τα υλικά σας μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι, διαμέτρου περίπου 14 εκ., που θα βουτυρώσετε απαλά την επιφάνεια του με ένα πινελάκι, έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, αδειάστε μέσα το μείγμα της κρέπας. Κουνώντας το σαγανάκι με τα χέρια σας, απλώστε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του και ψήστε το για περίπου 1’. Γυρίστε την κρέπα ανάποδα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Βάλτε τη σε ένα πιάτο να κρυώνει. Κάντε το ίδιο μέχρι αν τελειώσει όλη η ζύμη. Ετοιμάστε τη γέμιση. Στο μπλέντερ του μίξερ σας, ρίξτε το μπλε τυρί, το λικέρ και τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Χτυπήστε τα καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε το μείγμα ισομερώς σε όλες τις κρέπες και τυλίξτε τες σε μακριά ρολά. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Βράστε σε άφθονο νερό τα σπιρτόξυλα της φλούδας πορτοκαλιού για 5’. Αδειάστε το νερό και προσθέστε τη ζάχαρη και το 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Βράστε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα απαλό σιρόπι. Περιχύστε με αυτό τις κρέπες. Πασπαλίστε τες με χοντροκομμένα φουντούκια. Αν θέλετε συνοδεύστε τες με ένα σορμπέ πορτοκάλι. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger