Υλικά...
8 φρέσκες τσίλι πιπεριές ή ξερές, 5 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά σούπας τριμμένος κόλιαντρος, 1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο, 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο, 1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού, αλάτι.
Εκτέλεση…
Βγάζετε τα κοτσανάκια από τις φρέσκιες πιπεριές ή μουσκεύετε τις ξερές σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 30’. Βάζετε τις πιπεριές στο μουλτιπράκτικ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιείτε το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη σάλτσα. Το βάζετε σε ένα βάζο και το διατηρείτε στο ψυγείο. Κάθε φορά που παίρνετε λίγο από το μείγμα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια για να μη μαυρίσει. Σερβίρετε τη χαρίσα με αραβικές πίτες ως ντιπ ή ρίχνετε μια μικρή ποσότητα σε μαρινάδες ή σε σάλτσες για κρέας και ψάρι.