ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γαρίδες κοκτέϊλ

Γαρίδες κοκτέϊλ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 16:40


Υλικά...
8 γαρίδες Ν˚1, 2 αβγά βρασμένα, σφιχτά, 500 γρ. γαρίδα προβρασμένη, 2 κουταλιές σούπας ουίσκυ, 3 κουταλιές σούπας κέτσαπ. Για το γαρνίρισμα: ψιλοκομμένος μαϊντανός, μερικά μαρουλόφυλλα. Για τη μαγιονέζα: 2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο, 2 κρόκοι αβγών, ο χυμός 1 λεμονιού, 1 κουταλιά σούπας λευκό ξίδι, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι. 





Εκτέλεση… 
Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Να θυμάστε ότι τα υλικά σας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ρίχνετε στο μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάτε για λίγο στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε το αλάτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, και το λεμόνι χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μίξερ. Τότε αρχίζετε να ρίχνετε το λάδι, σταγόνα-σταγόνα, στην αρχή και μόλις αρχίσει να πήζει η μαγιονέζα, συνεχίζετε να ρίχνετε το λάδι με σταθερή ροή μέχρι να τελειώσει όλο. Σταματάτε τα μίξερ, μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Βράζετε τις 8 μεγάλες γαρίδες σε ανάλογο αλατισμένο νερό για 5’, περίπου και τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Σβήνετε την κουζίνα και απομακρύνετε την κατσαρόλα την κατσαρόλα από την κουζίνα. Ζεματάτε τις προβρασμένες γαρίδες με βραστό νερό και μετά και μετά από 5’ τις σουρώνετε. Βγάζετε τη μαγιονέζα από το ψυγείο, προσθέτετε το ουίσκυ και την κέτσαπ και ανακατεύετε. Αφαιρείτε τους κρόκους από τα βραστά αβγά και ψιλοκόβετε σε κυβάκια τα ασπράδια. Ρίχνετε στη σος τα ψιλοκομμένα ασπράδια και τις προβρασμένες γαρίδες και ανακατεύετε. Στρώνετε μια πιατέλα ή ένα μπολ με μαρουλόφυλλα και ρίχνετε στη μέση το κοκτέϊλ. Τελειώνετε το γαρνίρισμα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.  

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger