ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κορμός με βατόμουρα

Κορμός με βατόμουρα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 | 23:10


Υλικά...
Για το μπισκότο: 4 ασπράδια αβγών, 4 κρόκοι αβγών, 80 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. κορν φλάουερ, 50 γρ. αλεύρι. Για την κρέμα: 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 250 γρ. γάλα, 1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση, 80 γρ. ζάχαρη, 1 αβγό, 3 κρόκοι αβγών, 40 γρ. κορν φλαόυερ, 100 γρ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Για το βατόμουρο: 150 γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα. 




Εκτέλεση... 
Για το μπισκότο:… Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα έως ότου δέσει η μαρέγκα. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουερ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας και τους κρόκους. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σε πάχος 8 χιλιοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεκολλάμε με προσοχή. 
Εκτέλεση για την κρέμα:… Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα βάζουμε στη φωτιά. ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αβγά. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ ή με σύρμα να μαλακώσει και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα. 
Εκτέλεση Για τα βατόμουρα…. Αλείφουμε το μπισκότο με την κρέμα και από πάνω ρίχνουμε τα βατόμουρα. Τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger