Υλικά...
400 γρ. μπισκότα πτι μπερ, 1 κιλό γάλα πλήρες, 4 αβγά, 200 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι, 30 βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια, 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές, 100 γρ. γάλα για τα μπισκότα, 30 γρ. Τια Μαρία ή κάποιο άλλο λικέρ με γεύση καφέ για τα μπισκότα.
Εκτέλεση… Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τον καφέ σε μέτρια φωτιά. παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αβγά και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένας χυλός. Όταν το γάλα χλιαρύνει παίρνουμε 2-3 εκ. και το ρίχνουμε στο χυλό. Ανακατεύουμε και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το χυλό σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει το βούτυρο. Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια της, για να μην κάνει κρούστα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το λικέρ και μέσα σ’ αυτό βουτάμε για λίγο τα μπισκότα. Σε τετράγωνο τσέρκι 25 επί 25 εκ. στρώνουμε μια σειρά μπισκότα. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με άλλη στρώση από μπισκότα κι την υπόλοιπη κρέμα κρατώντας λίγη για να καλύψουμε και την Τρίτη στρώση. Τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί η κρέμα. Γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας και κόκκους καφέ.