ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καρυδόπιτα με γιαούρτι και γλυκό πορτοκάλι

Καρυδόπιτα με γιαούρτι και γλυκό πορτοκάλι

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 | 15:00


Υλικά...
Ηλιέλαιο για να λαδώσετε τα φορμάκια, ½ φλιτζάνι λικέρ καρύδι, 1 κουταλάκι γλυκού σόδα, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι λεπτό, 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα, 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ, 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη, ¼ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο τριμμένο, το ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο, ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, σιρόπι, γιαούρτι στραγγιστό, και γλυκό πορτοκάλι για να συνοδέψετε. Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια ζάχαρη, ½ φλιτζάνι μέλι, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι σε λωρίδες, το ξύσμα από 1 λεμόνι σε λωρίδες, 1 ξύλο κανέλα, 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο. 


Εκτέλεση… 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160˚C. Λαδώστε με ηλιέλαιο 6 φορμάκια του ½ φλιτζανιού και τοποθετήστε σε λαμαρίνα ντυμένη με λαδόχαρτο. Σε μικρή γαβάθα, βάλτε το λικέρ και ανακατέψτε μαζί το σιμιγδάλι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Στη γαβάθα με το λικέρ, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε στο κέντρο του μείγματος με το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ανακατέψτε και όταν ενσωματωθούν προσθέστε και το υπόλοιπο λάδι. με κουτάλα αδειάστε ¾ φλιτζανιού από το μείγμα στο κάθε φορμάκι και ψήστε περίπου για 20’, μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσετε στη μέση να βγαίνει καθαρό. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει ελαφρά. Περιχύστε την κάθε καρυδόπιτα με ¾ φλιτζανιού από το σιρόπι. Αναποδογυρίστε και ξεφορμάρετε, βάζοντας σε πιάτα την κάθε καρυδόπιτα. Περιχύστε τις καρυδόπιτες ξανά με λίγο σιρόπι, βάλτε πάνω στην κάθε μια κουταλιά σούπας γιαούρτι και μια κουταλιά γλυκό πορτοκάλι.  Για το σιρόπι: Σε μέτρια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, βάλτε 1 λίτρο νερό και όλα τα υλικά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 15’, μέχρι το σιρόπι να δέσει αφαιρώντας πότε-πότε τους αφρούς. Προσέξτε να μην πυκνώσει πολύ. Βγάλτε από τη φωτιά και όταν κρυώσει περάστε το από λεπτό τρυπητό. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger