Υλικά...
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, 2 φλιτζάνια αρακάς, 1 ξερό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, ½ κουταλιά του γλυκού σκόνη γουασάμπι, 2 κουταλιές σούπας ρυζόξιδο, 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ψαριού, 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας, 1 τσίλι πιπεριά, 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος, 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο, αλάτι.
Εκτέλεση...
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κοτόπουλο. Σοτάρετε στο σπορέλαιο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5’ και ρίχνετε τον αρακά. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και αλατίζετε. Βράζετε για 10’ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρυζόξιδο, τη σάλτσα ψαριού, το γάλα καρύδας και τη σκόνη γουασάμπι ανακατεμένη με 2 κουταλιές νερό. Αφήνετε για 5’ σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε με την τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη και τον κόλιαντρο.