ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πικάντικο σπιτικό χειμωνιάτικο τουρσί

Πικάντικο σπιτικό χειμωνιάτικο τουρσί

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 | 19:40


Υλικά...
1-2 πράσινες ή κόκκινες γλυκές πιπεριές, 2-4 κόκκινες ή πράσινες καυτερές πιπεριές, 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, ½ κιλό μπουκετάκια κουνουπίδι, 4-5 κλωνάρια σέλινο, 4 φλιτζάνια μηλόξιδο, ½ φλιτζάνι νερό, 1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη ή μέλι, 1 κουταλιά σούπας αλάτι, 2-3 κουταλιές σούπας κόκκοι κόλιανδρο, 2 ή περισσότερες γυάλες, με αποσπώμενο καπάκι και λάστιχο. 



Εκτέλεση… 
Κόψτε τα καρότα σε λεπτές φέτες και χωρίστε το κουνουπίδι σε μικρούτσικα μπουκετάκια. Κόψτε σε λουρίδες τις πιπεριές, γλυκές και καυτερές. Βάλτε τα κομμάτια σε γυάλες δύο ή περισσότερες πιέζοντας να χωρέσουν όσο περισσότερα γίνεται, πασπαλίζοντας ανάμεσα με κόκκους κόλιανδρο. Σε ανοξείδωτο κατσαρολάκι ζεστάνετε το μηλόξιδο με το νερό, 1-2 κουταλιές μέλι ή ζάχαρη καθώς και το αλάτι. Ανακατεύετε να διαλυθούν και βράστε 1’ μόνο. Περιχύστε τα λαχανικά στις γυάλες με το βραστό ξίδι, ώσπου να τα καλύψει τελείως. Προσθέστε επιπλέον ξίδι, αν χρειάζεται και αν περισσέψει κρατήστε το για άλλο τουρσί. Κλείστε τα καπάκια και τοποθετήστε τις γυάλες σε κατσαρόλα σκεπάζοντάς τες με χλιαρό νερό. Βάλτε σε σιγανή φωτιά, και αφήστε να πάρουν βράση και να βράσουν 10’, για να σφραγιστούν. Βγάλτε με ειδικές τσιμπίδες από το βραστό νερό και αφήστε να κρυώσουν. Μη σερβίρετε προτού περάσουν 2-3 εβδομάδες. Διατηρούνται για ένα χρόνο τουλάχιστον. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger