ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κρέμα Blancmange

Κρέμα Blancmange

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 | 22:50


Υλικά...
4 φλιτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα, 6 φλιτζάνια ή περισσότερο μείγμα κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό, μισό-μισό ή 2/3 κρέμα ανάλογα με το γούστο σας, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, ξύσμα από 3 λεμόνια, ½ κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα αμύγδαλα, 4 κουταλιές σούπας ζελατίνη σκόνη, άγευστη, 6 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος, ½ φλιτζάνι διάφορα ζαχαρωμένα φρούτα ψιλοκομμένα, ηλιέλαιο για τη φόρμα. Για το σερβίρισμα: φρούτα ζαχαρωμένα κομμένα σε φετάκια. 


Εκτέλεση… 
Σε μπλέντερ βάλτε τα αμύγδαλα και ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ προσθέστε σιγά-σιγά 1 φλιτζάνι από το μείγμα γιαούρτι-κρέμα και δουλέψτε για να πάρετε λεία πάστα. Σε μέτρια φωτιά, αναμείξτε τη ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα και το ξύσμα και όταν πάρουν βράση, βγάλτε από τη φωτιά. προσθέστε το εκχύλισμα αμύγδαλο και χτυπώντας με σύρμα, σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα κρέμα και αμύγδαλα. όταν κρυώσει εντελώς, μεταφέρετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάλτε στο ψυγείο για μια νύχτα και μέχρι 24 ώρες. Μουσκέψτε και στύψτε ένα λεπτό τουλπάνι. Διπλώστε τα στα δύο, ντύστε με αυτό σουρωτήρι και ακουμπήστε το πάνω από γυάλινο δοχείο μεζούρα, που να χωράει τουλάχιστον 8 φλιτζάνια. Περάστε το μείγμα από το τουλπάνι, πατώντας με ξύλινο κουτάλι να βγει όσο γίνεται περισσότερο ζουμί και να πάρετε περίπου 6 φλιτζάνια προσθέστε επιπλέον κρέμα γάλακτος-γιαούρτι. Σε ταψί βάλτε νερό παγωμένο και πολλά παγάκια.   Μεταφέρετε 1 φλιτζάνι από το σουρωμένο μείγμα σε μικρή γαβάθα, πασπαλίστε με τη ζελατίνη και αφήστε 5’ να μαλακώσει. Σε μέτρια κατσαρόλα και μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάλτε το υπόλοιπο μείγμα να πάρει βράση, προσθέστε το μείγμα με τη ζελατίνη, κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε περίπου 2’ να διαλυθεί η ζελατίνα. Τοποθετήστε στο ταψί με τον πάγο και το νερό. Ανακατεύοντας πότε-πότε αφήστε για 15-20’ ή όσο χρειάζεται, μέχρι το μείγμα να παγώσει. Σε μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και όταν γίνει σαντιγί, μεταφέρετε το 1/3 στο δοχείο με το παγωμένο μείγμα. Χτυπήστε λίγο και προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά και βαθιά με σπάτουλα, προσθέτοντας και τα ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα. Αλείψτε φόρμα με ηλιέλαιο ή στρώστε την προσεκτικά με πλαστική μεμβράνη και αδειάστε μέσα το μείγμα. Χτυπήστε ελαφρά στην επιφάνεια εργασίας για να πάει η κρέμα παντού, και να φύγουν τυχόν φυσαλίδες από το μείγμα. Για να ξεφορμάρετε αν δεν χρησιμοποιήσατε πλαστικό, βουτήξτε τη φόρμα σε καυτό νερό 2-3 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίστε σε πιατέλα. Στολίστε με φετάκια ζαχαρωμένα φρούτα. 

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger