ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 | 17:10


Υλικά...
Για την κρέμα: 1 κιλό φρέσκο γάλα, 300 γρ. ζάχαρη, 12 κρόκοι αβγών, 80 γρ. κορν φλάουερ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 300 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Για το φύλλο: ½ κιλό φύλλο κρούστας 30 επί 30 εκ., 250 γρ. βούτυρο. Για το σιρόπι: 1 κιλό ζάχαρη, 700 γρ. νερό, 30 γρ. γλυκόζη. 




Εκτέλεση… 
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε  το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτήν τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα καλύπτουν μόνο το εσωτερικό του ταψιού. Κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε με προσοχή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 1 ώρα τουλάχιστον, έως ότου ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4’. 


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger