ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αφγανιστάν: Επτά νεκροί στις διαδηλώσεις για το κάψιμο του Κορανίου

Αφγανιστάν: Επτά νεκροί στις διαδηλώσεις για το κάψιμο του Κορανίου

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 | 17:20



Τουλάχιστον επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια των αντιαμερικανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου στην ΝΑΤΟική βάση Μπαγκράμ, ανακοίνωσαν αφγανοί αξιωματούχοι.

Στη συνοικία Σινουάρι της επαρχίας Παρουάν, βόρεια της Καμπούλ, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, δήλωσε η Ροσάνα Καλίντ, εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

"Οι διαδηλωτές επεχείρησαν να εισβάλουν στο κυβερνείο και επιτέθηκαν στους αφγανούς αστυνομικούς με αληθινά πυρά", είπε η ίδια.

Οπως πρόσθεσε, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας. "Κατέστρεψαν ιδιωτικά οχήματα και οχήματα της αστυνομίας", είπε.

Ενας άλλος διαδηλωτής στην ανατολική πόλη Τζαλαλαμπάντ, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, είπε η αξιωματούχος.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν χθες Τρίτη κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ, βορείως της Καμπούλ, μετά το κάψιμο από ξένους στρατιώτες θρησκευτικών εντύπων, μεταξύ των οποίων και αντιτύπων του Κορανιού. Οι στρατιώτες υποπτεύονταν ότι τα κείμενα αυτά περιείχαν εξτρεμιστικά μηνύματα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger