ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σ.Στασινόπουλος: Δεν είδα τη λίστα Λαγκάρντ

Σ.Στασινόπουλος: Δεν είδα τη λίστα Λαγκάρντ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 03:40



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

«Δεν έχει συνταχθεί από το ΣΔΟΕ λίστα με πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος. Ο κ. Στασινόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διευκρίνισε ωστόσο ότι «αν και δεν υπάρχει λίστα ως δημόσιο έγγραφο, υπάρχουν διάσπαρτα στοιχεία από διάφορες διευθύνσεις» επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι πράγματι διεξάγεται έρευνα για πολιτικά πρόσωπα.

Αναφορικά με την «λίστα Λαγκάρντ» με τους περίπου 2.000 Έλληνες καταθέτες σε τράπεζα του εξωτερικού, ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της καθώς μόλις ήρθε στα χέρια του το σχετικό υλικό το διαβίβασε στον εισαγγελέα κ. Πεπόνη. «Συγκάλεσε σύσκεψη και ρώτησα έναν έναν τους διευθυντές μου αν έχει ακούσει κάτι για την λίστα. Μου είπαν όχι. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, χτύπησε η πόρτα του γραφείου μου και ήρθε ο κ. Κανελλόπουλος διευθυντής οργάνωσης του Πρωθυπουργικού γραφείου. Διέκοψα προσωρινά τη σύσκεψη και μου έδωσε ένα διαβιβαστικό και ένα φάκελο, τον οποίο παρέλαβα επίσημα. Ο κ. Κανελλόπουλος δεν μου είπε τι περιείχε ο φάκελος. Τον άνοιξα και είδα μέσα ένα φλασάκι. Επειδή θεώρησα ότι είναι κάτι σημαντικό το έδωσα αμέσως στον οικονομικό εισαγγελέα Πεπόνη, χωρίς να το επεξεργαστώ περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Τέλος, ο κ. Στασινόπουλος ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή ότι έχει ήδη συνταχτεί εισαγγελική παραγγελία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής θα κάνει τους ελέγχους για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα υπό την καθοδήγηση του εισαγγελέα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger