ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η Μέρκελ φτάνει! Φρούριο η Αθήνα. Πορείες στο κέντρο

Η Μέρκελ φτάνει! Φρούριο η Αθήνα. Πορείες στο κέντρο

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 16:10




Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, θα πατήσει ελληνικό έδαφος τις πρωινές ώρες της Τρίτης και θα μεταφερθεί σε γνωστό ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας.

Αν και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, η πόλη αναμένεται να μοιάζει φρούριο και να θυμίζει την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον το 1999, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ακροβολισμένες σε «επικίνδυνα» σημεία, μοτοσικλετιστές να «οργώνουν» τους δρόμους και τον γνωστό πλέον μεταλλικό φράκτη να στήνεται πέριξ της Βουλής.

Παράλληλα, οι υδροφόρες της Αστυνομίας θα είναι σε ετοιμότητα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να κλείσουν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κεντρικοί δρόμοι.

Ο «απλός» κόσμος, πάντως, θα υποδεχθεί την Καγκελάριο με τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.

Τι θα φέρει η Άνγκελα

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου γίνεται μετά το κρίσιμο αυριανό Eurogroup, όπου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρο.

Στην κορυφή των συζητήσεων Σαμαρά - Μέρκελ θα βρεθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, παράλληλα με το αίτημα της διετούς επιμήκυνσης και το θέμα της διακράτησης έως το 2020 των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και πρέπει να αποπληρωθούν έως το 2016.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να θέσει και το ενδεχόμενο να γίνει απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως εξετάζεται για την Ισπανία, ώστε τα σχετικά ποσά να μην προστεθούν στο ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά της, η κα. Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει την στήριξή της στις προσπάθειες της Ελλάδας και να επαναλάβει ότι την θέλει εντός ευρώ, ζητώντας παράλληλα πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger