ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βουλγαρία: Νέα στοιχεία για τον "καμικάζι του Μπουργκάς "

Βουλγαρία: Νέα στοιχεία για τον "καμικάζι του Μπουργκάς "

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 05:10



Τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο στο Μπουργκάς που μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον δράστη της επίθεσης.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο τρομοκράτης στο Μπουργκάς αναγνωρίστηκε», η βουλγάρικη έγκυρη εφημερίδα «24 Ώρες» γράφει σήμερα, ότι «ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς ηγέτες των ισλαμιστών, ο σεΐχης Ομάρ Μπακρί, αναγνώρισε μαθητή του, με το ψευδώνυμο Αμπού Αχμέτ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο σκότωσε 7 ανθρώπους.

Ο τρομοκράτης ονομάζεται Μαχντί Γαζαλί και σύμφωνα με τον σεΐχη - ο οποίος ευλόγησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005 και έχει καταδικαστεί σε ισόβια στο Λίβανο, αλλά κατάφερε να διαφύγει από τη δικαιοσύνη – ο Γαζαλί ήταν μαθητής του.

Στη συνέντευξή του, ο Μπακρί εκφράζει επίσης την άποψη ότι η βομβιστική απόπειρα στο Μπουργκάς είναι έργο ανεξάρτητης ομάδας, που ανατίναξε για λογαριασμό του δικτύου της «Αλ Κάιντα» . «Το διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο, ωστόσο, δεν αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη για τις απόπειρες που πραγματοποιούνται από ανεξάρτητους τρομοκράτες στο όνομα του» εξηγεί ο σαλαφιστής σεΐχης.

Σύμφωνα με τον Μπακρί, «εξαιτίας των στρατευμάτων της στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας της με το Ισραήλ, η Βουλγαρία είναι νόμιμος στόχος, στην 'καρδιά' του οποίου μπορούν να πραγματοποιούνται απόπειρες».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger