ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το άγχος του Αντώνη Σαμαρά για την επόμενη δόση

Το άγχος του Αντώνη Σαμαρά για την επόμενη δόση

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 20:50




Η ομιλία του και η επιτυχής εμφάνιση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι δεν τον βοήθησαν να αποβάλει το άγχος του που προέρχεται από ενδεχόμενη καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο άπαντες αναγνωρίζουν ότι αν δεν επιτευχθεί άμεσα συμφωνία που θα έχει αποτέλεσμα την καταβολή της δόσης, όλα θα είναι στον αέρα και οι εξελίξεις απρόβλεπτες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν περιθώρια περίπου τριών εβδομάδων ώστε η Ελλάδα να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της χωρίς να λάβει την επόμενη δόση. Και βέβαια το άγχος του κ. Σαμαρά επιτείνεται ύστερα από το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ». Στο Μαξίμου θεωρούν ως «ζημιά» για την εικόνα της κυβέρνησης των τριών τα όσα συμβαίνουν στο «πράσινο στρατόπεδο».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την αποφασιστικότητά τους ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που απειλεί πλέον ολόκληρη την ευρωζώνη έστειλε από την Πόλη του Φωτός ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε για λίγες ώρες στο Παρίσι καθώς ήταν ένας από τους επιφανείς προσκεκλημένους στο διεθνές συνέδριο που οργάνωσε η αγγλόφωνη εφημερίδα «International Herald Tribune», με αφορμή τα 125 χρόνια λειτουργίας της. Θέμα του συνεδρίου ήταν «Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή» και όπως είχε ανακοινώσει η εφημερίδα, είχε ζητηθεί από τον Ελληνα πρωθυπουργό να εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία.

Το χθεσινό συνέδριο ήταν το πρώτο μιας σειράς που διοργανώνει η «IHT» και σε άλλες πρωτεύουσες, κάτω από τον γενικό τίτλο «H παγκόσμια συζήτηση (The Global Conversation)». «Η ανταγωνιστικότητα είναι η λέξη-κλειδί για το ευρωπαϊκό μας μέλλον» υπογραμμίζει η εφημερίδα. «Δεν είναι μόνο ένας τεχνικός όρος που αφορά την αποτελεσματική παραγωγή προϊόντων. Είναι, επίσης, το προαπαιτούμενο για να ευδοκιμήσει μια δημοκρατία και για να ευημερήσει μια κοινωνία».

Κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση, τα προβλήματα της ευρωζώνης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων. «Τι είδους επενδύσεις απαιτούνται για να μπορέσει η Ευρώπη να οικοδομήσει την ανταγωνιστικότητά της σε έναν κόσμο όπου οι νέοι εμπορικοί δρόμοι απειλούν τις υπάρχουσες επιρροές;» αποτέλεσε το κεντρικό ερώτημα της συζήτησης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντριου Ρος, συντάκτης της εφημερίδας «New York Times», οι δε προσκεκλημένοι που έλαβαν μέρος ήταν ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντεζέμολο, πρόεδρος της Φεράρι, ο Καρλ Μπιλντ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και η Βιβιάν Ρέντινγκ, αντιπρόεδρος και επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιθαγένεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger