ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Έγκλημα του ποινικού δικαίου η βία κατά των γυναικών"

"Έγκλημα του ποινικού δικαίου η βία κατά των γυναικών"

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 14:10

Έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου χαρακτηρίζει την βία κατά των γυναικών, ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του...
Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς,επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο 3.500 γυναίκες χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Μόνο στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου 3.500 γυναίκες, χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ μία στις τέσσερις γυναίκες στις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ξυλοκοπούνται και υφίστανται άλλης μορφής σωματική βία, υπογραμμίζει ο Μούιζνιεκς, σε δημόσια παρέμβαση του που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Ο Επίτροπος καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα, για να προστατεύσουν τις γυναίκες από την βία και ενδοοικογενειακή βία, αλλά εκφράζει την λύπη του για το γεγονός ότι μόνον οι 23 κυβερνήσεις των 47 κρατών-μελών του ΣτΕ έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση του Οργανισμού.

Τα περιστατικά βίας και ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών αυξάνονται αλλά διευκρινίζει ο Επίτροπος, γι' αυτά κατηγορούνται, συνήθως, οι γυναίκες και όχι οι θύτες.

Το ερώτημα "γιατί αυτή δεν φεύγει" είναι πιο συχνό από το ερώτημα "γιατί αυτός την χτύπησε", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

Ήδη, αναφέρει, τα στοιχεία για όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας και της καταδίωξης, αποδεικνύουν ότι το ποσοστό πράξεων βίας κατά των γυναικών, που πραγματοποιούνται από συζύγους, εταίρους ή πρώην συντρόφους τους, αγγίζει το 45%.

Επικαλούμενος στοιχεία της Βρετανικής κυβέρνησης ο Επίτροπος αναφέρει ότι, μόνο για το 2012, οι γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στην Αγγλία και την Ουαλία, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Ο Επίτροπος συστήνει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "μηδενική ανοχή" στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και τις καλεί να εφαρμόσουν το σχέδιο δράσης που υπάρχει στην σχετική Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο "Πρόληψη-Προστασία και Δίωξη".
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger