ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων για να κλείσει η συμφωνία

Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων για να κλείσει η συμφωνία

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 16:40




Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η τρόικα με την κυβέρνηση για το κλείσιμο του πακέτου των μέτρων και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ανώτατο στέλεχος ανακοίνωσε πως το πακέτο των μέτρων παραμένει στα 13,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. ευρώ θα εφαρμοστούν το 2013.

Αλλάζει ξανά η δομή του πακέτου, καθώς τα 11,5 δισ. ευρώ, θα αφορούν σε εξοικονομήσεις δαπανών και τα 2 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από την αύξηση των εσόδων. Το τελευταίο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προέβλεπε μειώσεις δαπανών 10,5 δισ. ευρώ, και αύξηση των εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, πλην όμως κατά τη χθεσινή συνάντηση τα σχέδια αναθεωρήθηκαν.

Αυτό όμως συμένει ακόμη βαρύτερο το βαρύ φορτίο των φορολογουμένων για την επόμενη διετία.


Οικονομικό επιτελείο και τρόικα τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να καλύψουν τη διαφορά του περίπου ενός δισ. ευρώ που χωρίζει τις δύο πλευρές από την οριστική συμφωνία.

Με την 18η Οκτωβρίου να πλησιάζει επικίνδυνα, φαίνεται πως κυβέρνηση και τρόικα κατέληξαν στη γνωστή συνταγή των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Ειδικότερα, βαρύ κουπί αναμένεται να τραβήξουν οι συνταξιούχοι από τους οποίους κυρίως προήλθαν οι νέες περικοπές (από 3,8 δισ. στα 4,9 δισ. ευρώ). Εκτιμάται ότι αυτό σημαίνει σε πρώτη φάση πολύ μεγαλύτερες του αναμενόμενου περικοπές για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η επιμήκυνση δείχνει να κερδίζει έδαφος, με το οικονομικό επιτελείο να επιχειρηματολογεί υπέρ της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού με τρόπο που δε θα επιβαρύνει τους εταίρους μας ή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
Star.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger