ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βενιζέλος: Ζητά ενεργότερη συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά

Βενιζέλος: Ζητά ενεργότερη συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 16:30




Ετοιμος να αλλάξει ρότα όσον αφορά τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Οπως πληροφορούμαστε, ο επικεφαλής του Κινήματος αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, και αφού όλα πάνε κατ' ευχήν και διασφαλιστεί πλήρως η επόμενη δόση του δανείου, η επιμήκυνση εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών και η παραμονή μας στο ευρώ, θα ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να κουβεντιάσει μαζί του το ενδεχόμενο μιας ενεργότερης συμμετοχής.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει να μπει στην κυβέρνηση. Οχι ως υπουργός, όπως είχε κάνει επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου, αλλά ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (θέση που -σημειωτέον- τελευταία φορά είχε καταλάβει ο Θεόδωρος Πάγκαλος). Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε από την Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει να γίνει αντιπρόεδρος και αυτός, αλλά και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, για λόγους ισορροπίας και ισονομίας.

Οι προθέσεις του φάνηκαν σε μια αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκειας κλειστής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ πριν από περίπου έναν μήνα. Τότε, κατά τους γνωρίζοντες, είχε πει ότι «θα πρέπει να ξαναδούμε τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης». Λίγοι είχαν καταλάβει τότε τι ακριβώς εννοούσε. Οσοι, δε, είχαν αντιληφθεί μέσες άκρες τη σκέψη του και τον ρώτησαν τι ακριβώς εννοεί, τους απαντούσε πως «θα τα δούμε όλα αυτά μετά την ψήφιση των μέτρων και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου».

Η ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να συμπεριλαμβάνει και την υπουργοποίηση μιας σειράς στελεχών. Να θυμίσουμε ότι μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση απαρτίζεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και από εξωκοινοβουλευτικούς τους οποίους έχουν προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης. Ο επόμενος ανασχηματισμός αναμένεται να αλλάξει άρδην αυτή την ανθρωπογεωγραφία. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πρόθυμος να προχωρήσει σε μια αναδόμηση μετά και το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι τέτοιο θεωρείται επιβεβλημένο. Οι υπουργοί που τα έχουν πάει καλά θα παραμείνουν στο πόστο τους, ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν την άγουσα για τα... πολιτικά αποδυτήρια και θα αντικατασταθούν.

Οσον αφορά πάντως τη βαθμολόγηση των τωρινών υπουργών (την οποία έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός στους στενούς του συνεργάτες), θα εξαρτηθούν πολλά και από την αναλυτική έκθεση που θα συντάξει η τρόικα. Για την ιστορία, ρόλο βαθμολογητή των μελών της κυβέρνησης έχουν αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας και καλός φίλος επί χρόνια του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger