ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μητσιάς: Ας γίνει πρώτα καλός δημοσιογράφος ο κ. Καψής

Μητσιάς: Ας γίνει πρώτα καλός δημοσιογράφος ο κ. Καψής

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:10




Για όλους και για όλα μίλησε ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής, Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος μετρά ήδη 45 χρόνια στη δισκογραφία , έχοντας τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια όλων των μεγάλων συνθετών. Ο ίδιος αποδίδει την πορεία του στην ιδεολογία του και την στάση ζωής που κράτησε, λέγοντας: «Αν δεν έχεις ιδεολογία, δεν κρατιέται τίποτα. Ο Χατζηδάκις και ο Γκάτσος έβλεπαν τον τραγουδιστή απ' όλες τις άκρες. Εξέταζαν πώς πορευόταν μέσα στην κοινωνία και τι στάση κρατούσε. Αυτά έπαιζαν ρόλο.»

Σχετικά με τους ποπ τραγουδιστές- Ρέμο, Θεοδωρίδου, Μακρόπουλο- που ερμήνευσαν κομμάτια μεγάλων συνθετών εξήγησε: «Ο Θεοδωράκης νόμιζε ότι έτσι θα περάσει στη νεολαία το έργο του. Δεν περνιέται έτσι, όμως. Το μεγάλο αυτό έργο έμεινε καταξιωμένο με τον Μπιθικώτση, τη Φαραντούρη και καλλιτέχνες που ταυτίστηκαν οι ζωές τους με το έργο του Θεοδωράκη και την εποχή του.» Για την κατάρρευση της μουσικής βιομηχανίας είπε: « Το τραγούδι είναι κομμάτι του πολιτισμού και οι εταιρίες δίσκων συμπεριφέρθηκαν σαν να πουλούσαν ρύζι και φασόλια».

Τη γνώμη του εξέφρασε ανοιχτά, σχετικά με συναδέλφους του. Μάλιστα σε ερώτηση του δημοσιογράφου, παραδέχτηκε πως δεν γνωρίζει την Πάολα. «Δεν έχω ακούσει κανένα τραγούδι της, δεν την ξέρω. Μόνο μια φωτογραφία της έχω δει», είπε χαρακτηριστικά για τη λαϊκή τραγουδίστρια. Δεν παρέλειψε, όμως, να σχολιάσει τις φοροδιαφυγές των καλλιτεχνών υποστηρίζοντας: «Ο τραγουδιστής λέει αλήθειες, λέει για το δίκιο του καταπιεσμένου λαού, όχι να κρύβει και να εξαπατά».

Σχετικά με τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Γιώργος Νταλάρας, ότι αισθάνεται ενοχές για τα χρήματα που έχει κερδίσει από το τραγούδι, ο Μανώλης Μητσιάς δήλωσε: « Φοβάται κανείς και κρύβεται όταν υπάρχει κάτι ψεύτικο. Ο Γιώργος υπήρξε πολύ καλός τραγουδιστής, αλλά μάλλον χρησιμοποίησε λάθος την εξουσία που του έδωσαν τα μέσα και ο λαός αυτά τα μαζεύει και ξεσπά πολύ άσχημα.»

Από την αποκαλυπτική συνέντευξη του δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα επικριτικά σχόλια του Μανώλη Καψή στο twitter ενάντια στις καλλιτέχνιδες συναδέλφους του, Χαρούλα Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη. «Ας κοιτάξει να γίνει πρώτα καλός και σοβαρός δημοσιογράφος ο κύριος Καψής και μετά να κρτικάρει» είπε χαρακτηριστικά νιώθοντας προσβεβλημένος από το ύφος του δημοσιογράφου.

Σχετικά με τα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής παραδέχτηκε την πίστη του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που είναι φίλος και κουμπάρος του και ο οποίος μάλιστα, στα νιάτα του έπαιζε ντραμς στις συναυλίες του. «Είναι πολύ ικανός να κάνει πράγματα για την Ελλάδα. Ο Αντώνης είναι πάνω απ’ όλα πατριώτης!» είπε για τον επί σειρά ετών φίλο του.

Ο ίδιος πιστεύει πως ο ελληνικός λαός θα πιεστεί αλλά θα καταφέρει να βγει από το τέλμα, ενώ αποδίδει το ξέφτισμα της ελληνικής κοινωνίας σε λάθη πολλών δεκαετιών, διευκρινίζοντας: «…από την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε “Eνα λαθάκι έκανα και πήρα 500.000.000 δραχμές”. Την άλλη μέρα πήγαινες σε οποιαδήποτε υπηρεσία και σου έλεγαν ‘τι θα πάρω στο χέρι για να σου δώσω οποιοδήποτε χαρτί».

Τέλος, χαρακτήρισε οικονομική δικτατορία την εποχή που ζούμε, παραδέχτηκε πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καλό παιδί και δεν κατάλαβε τι έκανε στην Ελλάδα και πως στη δικτατορία είχε φυλακιστεί, γιατί υπήρξε αριστερός.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger