ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι «Μουτζαχεντίν του λαού» εκτός της μαύρης λίστας

Οι «Μουτζαχεντίν του λαού» εκτός της μαύρης λίστας

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:50

Εκτός της… μαύρης λίστας των ΗΠΑ για την τρομοκρατία η οργάνωση Ιρανών διαφωνούντων «Μουτζαχεντίν του λαού».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την οργάνωση από τη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σε ανακοίνωση από το Παρίσι, η οργάνωση εκφράζει ικανοποίηση για τη «δίκαιη αυτή απόφαση».

Η Μαριάμ Ρατζαβί, εκλεγμένη πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης για την περίοδο μεταβίβασης της κυριαρχίας στον ιρανικό λαό, εξέφρασε ικανοποίηση «για την απόφαση της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες και να κάνουμε καλύτερα γνωστούς τους στόχους μας στη διεθνή κοινότητα και τον αμερικανικό λαό». Ενώ τόνισε ότι είναι «μια δύσκολη απόφαση που χρειάζεται πολιτικό θάρρος».

Οι Μουτζαχεντίν του λαού βρίσκονταν από το 1997 στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν εγκατασταθεί στο Ιράκ στη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988) με τη στήριξη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν για να οργανώνουν την ένοπλη δράση τους εναντίον του Ιράν.

Η Χίλαρι Κλίντον είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι πριν από την 1η Οκτωβρίου θα λάμβανε την απόφαση αυτή, βάσει της οποίας εκκενώνεται ένα στρατόπεδο στο Ιράκ, όπως ζητούσαν οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ, το οποίο είχαν καταλάβει οι Μουτζαχεντίν του ιρανικού λαού (ΟΜΡΙ) εδώ και χρόνια. Εξάλλου η ΟΜΡΙ έχει αποποιηθεί εδώ και καιρό την ένοπλη βία και συνεργάστηκε με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να παρέχει πληροφορίες για το Ιράν.

Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι «δεν συγχωρεί ούτε ξεχνά το ένοπλο παρελθόν της οργάνωσης, τις τρομοκρατικές της ενέργειες και την εμπλοκή της στις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών στο Ιράν τη δεκαετία του 1970 και σε μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος το 1992».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger