Το κυριότερο πρόβλημα ήταν ότι οι μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές δεν συμβαδίζουν με τις αρχές του σχολείου σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Τα μηχανήματα ATM δεν χαρακτηρίζονται περιβαλλοντικά φιλικά καθώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και συνήθως στήνονται σε τσιμεντένιες βάσεις.
Από την άλλη πλευρά για να πληρωθούν οι καθηγητές του σχολείου γίνονται συχνά ταξίδια στο πλησιέστερο ATM, που απέχει οκτώ μίλια από το σχολείο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καίει μεγάλη ποσότητα βενζίνης, απελευθερώνοντας παράλληλα ρύπους.
Η λύση βρέθηκε μετά από την επίσκεψη της διευθύντριας μίας μεγάλης τράπεζας στο «Πράσινο Σχολείο».
Μετά από πιέσεις των καθηγητών του σχολείου, η διευθύντρια της τράπεζας δεσμεύτηκε να εγκαταστήσει ένα «πράσινο» ATM, φιλικό προς το περιβάλλον.
Για να μην χρειαστεί να χυθούν δυο τόνοι τσιμέντο στο έδαφος, οι υπεύθυνοι του σχολείου βρήκαν μια πολύ μεγάλη πέτρα και ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί ως βάση για το μηχάνημα.
Οι εργάτες έφτιαξαν ένα κιόσκι από μπαμπού, γυαλί και ανακυκλωμένο αλουμίνιο έτσι ώστε να ταιριάζει με το ύφος του σχολείου.
Το αποκορύφωμα είναι τα τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ που στήθηκαν σαν κεραίες σε μεγάλο ύψος πάνω από το κιόσκι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εκμεταλλεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο την ενέργεια του ήλιου.
Το οικολογικό ATM αποδεικνύει ότι ακόμα και όταν ο αναπτυσσόμενος κόσμος δεν μπορεί να υιοθετήσει λύσεις υψηλής τεχνολογίας, υπάρχουν πολλά μυστικά που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα ποικίλων δραστηριοτήτων.
Πηγή: econews.gr