ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο Paul McCartney γίνεται 70 ετών!

Ο Paul McCartney γίνεται 70 ετών!

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 23:40



Είναι ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Βρετανίας, αγαπήθηκε παγκοσμίως όσο λίγοι αστέρες της μουσικής και τα τραγούδια του εξακολουθούν να ξεχωρίζουν. Στις 18 Ιουνίου έχουμε έναν παραπάνω λόγω να τιμήσουμε τον Paul McCartney, αφού κλείνει τα 70!

Για την ακρίβεια γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1942 στο Λίβερπουλ, όπου έζησε και μεγάλωσε.

Σε ηλικία 17 ετών γνώρισε τον John Lennon και μαζί με τους George Harrison και Ringo Starr δημιούργησαν τη δεκαετία του ’60 τους Beatles, το συγκρότημα-θρύλος που χάρισε στο μουσικόφιλο κοινό υπέροχα κομμάτια.



Από τη φωνή του ακούσαμε τα περισσότερα τραγούδια των Σκαθαριών, που έγραψε είτε ο ίδιος είτε ο αξέχαστος John Lennon.

Δέκα χρόνια μετά την επιτυχημένη πορεία των Beatles, καθένα από τα μέλη της μπάντας ακολούθησε σόλο καριέρα, ωστόσο ο McCartney υπήρξε ο μόνος που κατάφερε να παραμείνει στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα.

Στην μετά τους Beatles πορεία, το διάσημο Σκαθάρι κυκλοφόρησε δύο σόλο άλμπουμ, το "McCartney" και το "Ram", στα οποία συμμετείχε και η σύζυγός του Linda, δημιούργησε τους Wings (1971-1981), με τους οποίους κυκλοφόρησε εφτά άλμπουμ, πετυχαίνοντας μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια "Maybe I'm Amazed" και "Band on the Run".



Από τότε εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα, με τελευταία του δουλειά το "Kisses on the Bottom", που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012.

Γυναικοκατακτητής από τα νεανικά του χρόνια, ο Paul McCartney παντρεύτηκε τρεις φορές.

Το 1967 γνωρίστηκε με τη διάσημη φωτογράφο Linda Eastman, με την οποία παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, απέκτησαν τρία παιδιά (η Linda είχε άλλη μία κόρη την οποία υιοθέτησε ο McCartney)και παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το θάνατό της από καρκίνο το 1998.





Το 2002 μπήκε στη ζωή του η Heather Mills με την οποία έκανε μία κόρη. Η σχέση τους τελείωσε το 2006 και χώρισαν επίσημα μετά από ένα επεισοδιακό διαζύγιο το 2008.



Από τον Οκτώβριο του 2011 ο McCartney είναι παντρεμένος με τη Nancy Shevell, που έχοντας βγει νικήτρια από τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού δραστηριοποιείται σε κέντρα πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού για την επάρατη νόσο.



Η αναγνωρισιμότητά του και η συνεισφορά του στη βρετανική μουσική σκηνή χάρισε Paul McCartney τον τίτλο ευγενείας «Σερ» το 1997, οπότε και χρίστηκε ιππότης του Μπάκιγχαμ από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής στο κολέγιο του Γέιλ και έχει αποκτήσει το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Τέλος, θα είναι ένας από τους αστέρες που θα βρεθούν στη σκηνή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο στις 27 Ιουλίου.







nooz.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger