ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » G20: Η ευρωπαϊκή κρίση «μετακομίζει» στο Λος Κάμπος

G20: Η ευρωπαϊκή κρίση «μετακομίζει» στο Λος Κάμπος

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 16:00



Ρεπορτάζ: Λογοθέτη Ελένη

Οι ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών συναντάται σήμερα στο Λος Κάμπος του Μεξικό, σε μια σύνοδο που αναμένεται να κυριαρχήσει η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη.

«Ανακουφισμένοι» από το φιλωευρωπαϊκό αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών,οι ηγέτες της G20 αναμένεται να στρέψουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στην Ισπανία και την Ιταλία.

Οι περισσότεροι αρχηγοί κρατών βρίσκονται από χθες στο Μεξικό , ενώ από τους τελευταίους θα φτάσουν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες καθυστέρησαν την άφιξη τους για να βρίσκονται στις θέσεις τους εν όψει των χθεσινών αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών και είχαν σήμερα τα ξημερώματα τηλεφωνική διάσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της έβδομης συνόδου κορυφής. Σκληρά μέτρα, θυσίες και «δύσκολες αποφάσεις» αναμένεται να προτείνει εκτός από την Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός , Ντέηβιντ Κάμερον.

Συμμάχους στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ως λύση για την έξοδο από την κρίση, θα βρει ο Γάλλος πρόεδρος στις οικονομικές δυνάμεις εκτός Ευρώπης. ΗΠΑ, Αυστραλία και Κίνα είναι από τους υποστηρικτές των προτάσεων του Φρανσουά Ολάντ .

Ο Αμερικανός προεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους να επικεντρωθούν στην οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνο στη λιτότητα ενώ σήμερα από το Λος Κάμπος η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν μπορεί να είναι στόχος αυτά καθαυτό αλλά «πρέπει να συνοδεύονται από μια επείγουσα και ταυτόχρονα εντατική προσπάθεια για την ανάπτυξη».

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα εξετάσει σήμερα και αύριο τους τρόπους για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας από μεγαλύτερα σοκ , με φόντο την ολοένα αυξανόμενη κρίση στην ευρωζώνη,τη χαμηλή ανάπτυξη στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες και αυξανόμενης αβεβαιότητας ως προς τις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών.



real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger