ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Θέμα χρόνου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ»

«Θέμα χρόνου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ»

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 | 18:00


Στενός συνεργάτης της Μέρκελ εκτιμά ότι αν βγει αριστερή κυβέρνηση, η έξοδος είναι βέβαιη
Στενός συνεργάτης της Μέρκελ εκτιμά ότι αν βγει αριστερή κυβέρνηση, η έξοδος είναι βέβαιη
«Θέμα χρόνου» είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αν οι κάλπες αναδείξουν αριστερή κυβέρνηση εκτιμά ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, και στενός συνεργάτηςτης καγκελαρίου Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δήλωσε ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές αύριο Κυριακή στην Ελλάδα, «τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου».
«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών εκτίμησε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ανήκει στην ευρωζώνη. Εξήγησε :«στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά».
Απέκλεισε, πάντως, η έξοδος της Ελλάδας απ την Ευρωζώνη «να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες».
24h NewsRoom
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger