ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Από τις παιχνιδοκονσόλες στα χειρουργεία

Από τις παιχνιδοκονσόλες στα χειρουργεία

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 | 18:30


Ιδιαίτερα χρήσιμη η εφαρμογή του Κinect στην υπηρεσία της ιατρικής
Ιδιαίτερα χρήσιμη η εφαρμογή του Κinect στην υπηρεσία της ιατρικής
Όταν οι ειδικοί στα εργαστήρια της Microsoft εργάζονταν πυρετωδώς σχεδιάζοντας το Kinect, στόχος ήταν να δοθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα στην παιχνιδομηχανή της Xbox 360. Ότι θα τασσόταν όμως στην υπηρεσία της ιατρικής ήταν ίσως πέρα από κάθε προσδοκία.

Κι όμως Εεώ και μερικές εβδομάδες το περιφερειακό έχει εγκατασταθεί στη χειρουργική αίθουσα του νοσοκομείου του ιδρύματος Guy's and St Thomas' Foundation στο Λονδίνο.
Οι γιατροί θα το χρησιμοποιήσουν πιλοτικά κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.
Η αρχική ιδέα γύρω από το Kinect ήταν να ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματος του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά του, ώστε να τις αναπαράγει στο βιντεογκέιμ που αυτός παίζει εκείνη τη στιγμή. Η δοκιμή στο χειρουργείο που θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Ερευνητικού Κέντρου της Microsoft στη Βρετανία, εξετάζει κατά πόσο ο γιατρός θα μπορεί, χάρις στην κάμερα του Kinect, να συμβουλεύεται τις ιατρικές εξετάσεις του ασθενή (τις ακτινογραφίες ή τις αξονικές τομογραφίες) χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χειρονομίες.
Μέχρι σήμερα όποτε οι γιατροί χρειάζεται να συμβουλευτούν τις διαγνωστικές εξετάσεις του ασθενούς που βρίσκεται στο χειρουργικό κρεβάτι είχαν ανάγκη βοηθού για να χειρίζεται το μόνιτορ. Εάν η εφαρμογή αποδειχτεί επιτυχής κατά την αξιοποίηση της στην ιατρική, με απλά νεύματα μπροστά στην οθόνη ο χειρουργός, θα μπορεί να δίνει εντολές και να χειρίζεται μόνος του τα μόνιτορ χωρίς να απασχολεί τα χέρια του.
Για να μπορεί το Kinect να χρησιμοποιηθεί στη χειρουργική αίθουσα, οι ειδικοί από το Ερευνητικό Κέντρο χρειάστηκε να κάνουν κάποιες μετατροπές, κωδικοποιώντας τις εντολές που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ο γιατρός (π.χ. για τη μεγέθυνση ή τη σμίκρυνση της εικόνας) σε απλές κινήσεις των χεριών του. Ένα ερώτημα ήταν επίσης κατά πόσο η κάμερα του Kinect θα μπορούσε να λειτουργήσει αξιόπιστα σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο όπου, εκτός από τον χειρουργό, υπάρχουν αρκετά επίσης άτομα. Και, αν και είναι πολύ νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, η πρώτη πάντως επέμβαση έδειξε πως το περιφερειακό ανταποκρίνεται στον ρόλο του.
24h NewsRoom
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger