ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ιοί καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα

Ιοί καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 | 08:30


Νέα μελέτη που δίνει ελπίδα σε ασθενείς για πιο αποτελεσματικές θεραπείες με λιγότερες παρενέργειες
Νέα μελέτη που δίνει ελπίδα σε ασθενείς για πιο αποτελεσματικές θεραπείες με λιγότερες παρενέργειες
Ένας κοινός ιός που διοχετεύτηκε ενδοφλέβια σε καρκινοπαθείς κατάφερε να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα στη διάρκεια πειραματικής δοκιμής ένας θεραπείας. Το επίτευγμα των ερευνητών του πανεπιστημίου του Leeds που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine, δίνει ελπίδα για τη δημιουργία νέων πιο αποτελεσματικών θεραπειών και μάλιστα με λιγότερες παρενέργειες.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό τη λειτουργία ιών που χτυπούν τα καρκινικά κύτταρα και ονομάζονται ογκολυτικοί. Ωστόσο το ιατρικό... στοίχημα είναι να βρουν τρόπο να παρακάμψουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή, το οποίο με το που ανίχνευε τον ιό, θα ενεργοποιούσε αντισώματα για να τον εξουδετερώσουν, πριν ο ιός προλάβει να βλάψει τα καρκινικά κύτταρα.
Σε πειράματα με ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκε ένα συγκεκριμένος είδος ιού, ο ρεοϊός, όντως τα αντισώματα κατέστρεψαν τον ιό, προτού επιδράσει στον όγκο. Όμως αυτό φαίνεται να μην ισχύει και για τους ανθρώπους. Χορηγώντας μεγάλη ποσότητα ρεοϊού στο αίμα, η ομάδα του Leeds, κατάφερε να παρακάμψει την εξουδετέρωση του ιού από το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι δέκα ασθενείς, που μετείχαν του πειράματος, με όγκους στο παχύ έντερο και μετάσταση στο συκώτι, επρόκειτο να εγχειριστούν για την αφαίρεση του όγκου τους, όμως συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην πειραματική θεραπεία κι ενώ οι ερευνητές τους ενημέρωσαν πως δεν ήταν καθόλου επιβεβαιωμένο πως θα είχαν θετικά αποτελέσματα.
Ο ρεοϊός δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια, αλλά ένα ασθενές κρύωμα που συνήθως συνοδεύεται από στομαχικές διαταραχές.

24h NewsRoom
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger