ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στη δεύτερη καριέρα του ροκάρει με τη φωτογραφία

Στη δεύτερη καριέρα του ροκάρει με τη φωτογραφία

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 | 20:30



Ξέρατε πως εκτός από πετυχημένος τραγουδιστής ο Μπράιαν Ανταμς είναι ένας εξίσου πετυχημένος φωτογράφος; Αν και παραμένει μουσικά ενεργός μέχρι σήμερα, ο Καναδός ρόκερ ασχολείται τα τελευταία χρόνια επαγγελματικά με τη φωτογραφία και μάλιστα δείγμα της δουλειάς του έχει παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου.

Από το «Καλοκαίρι του ’69», επιτυχία που πρωτοτραγούδησε το 1984, μέχρι σήμερα, ο Ανταμς έχει ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Παράλληλα όμως με το τραγούδι, αποφάσισε τα τελευταία χρόνια να ασχοληθεί με τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του, τη φωτογραφία. Στην αρχή, ξεκίνησε ως χόμπι και στην πορεία εξελίχθηκε σε επάγγελμα.

Εχοντας πείρα από τον λαμπερό κόσμο της μουσικής, ο Ανταμς γρήγορα εγκλιματίστηκε στον χώρο της φωτογραφίας και έκτοτε προωθεί παράλληλα τη δουλειά του με μεγάλη επιτυχία. Τα πρώτα δειλά βήματά του έγιναν το 2005, όταν ο σχεδιαστής Κάλβιν Κλάιν δημοσίευσε λεύκωμα με φωτογραφίες του Ανταμς, με τα έσοδα να δίδονται για φιλανθρωπικό σκοπό. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι και με τη βοήθεια του Κλάιν στρώθηκε στη δουλειά!

Οι συνεργασίες του με σπουδαία περιοδικά, όπως τα «Vogue», «Harper’s Bazaar», «Vanity Fair» και «Esquire», αποδεικνύουν πως θα πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Πολλά ονόματα από τον χώρο της μόδας και των τεχνών έχουν ποζάρει για εκείνον, όπως η Ναόμι Κάμπελ, ο Μίκι Ρουρκ, η Σίντι Κρόφορντ, η Εϊμι Γουάινχαουζ, ο Μικ Τζάγκερ, η Σελίν Ντιόν, η Τίνα Τάρνερ, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Ρέι Λιότα και πιο πρόσφατα η τραγουδίστρια Λάνα Ντελ Ρέι.

Εκτός από τα περιοδικά, μέρος της δουλειάς του έχει παρουσιαστεί σε αίθουσες τέχνης και μουσεία στον Καναδά και στις ΗΠΑ αλλά και στο περιοδικό «Zoo», του οποίου είναι και εκδότης και κυκλοφορεί στα γγερμανικά και τα αγγλικά στο Βερολίνο κάθε τρεις μήνες. Τον προσεχή Σεπτέμβριο, ο 53χρονος ρόκερ ετοιμάζει το προσωπικό του λεύκωμα, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί πρώτα στον Καναδά και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ο πολυπράγμων μουσικός δεν περιορίστηκε μόνο στη φωτογραφία. Εχει αφιερώσει τη ζωή του στις φιλανθρωπίες με το δικό του ίδρυμα και κατά καιρούς έχει βοηθήσει πολλές οργανώσεις για την προστασία των σεισμοπαθών, των προσφύγων, των ανθρώπων με προβλήματα ακοής, ενώ εσχάτως βοηθά την οργάνωση Build IT που έχει στόχο την ανοικοδόμηση σχολείων και νοσοκομείων στη Ζάμπια.

Από το Πακιστάν έως την Τιφλίδα και από την Παλαιστίνη έως την Ταϊλάνδη, ο Μπράιαν Ανταμς δείχνει να έχει βρει το νόημα της ζωής στις κοινωφελείς πράξεις. Πριν από μόλις έναν χρόνο, έγινε πατέρας και φαίνεται πως είναι ιδιαίτερο ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά.

Στα πενήντα τρία του χρόνια ο Ανταμς αισθάνεται πως η πατρότητα είναι πιο γλυκιά, με τη σύντροφό του Αλίσια Γκριμάλντι να του προσφέρει το πιο πολύτιμο δώρο. Με την επίσης φωτογράφο Γκριμάλντι γνωρίστηκαν το 2004, όταν εκείνη βοήθησε τον αγαπημένο της να οργανώσει το «Bryan Adams Foundation». Για αρκετά μεγάλο διάστημα είχαν κρατήσει κρυφή της σχέση τους, ξαφνιάζοντας πολλούς στενούς φίλους τους.

Τρεις δεκαετίες στη μουσική σκηνή

Αυτές τις ημέρες, ο Μπράιαν Ανταμς βρίσκεται σε περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική. Τον περασμένο μήνα, ερμήνευσε τις μεγάλες επιτυχίες του σε Σουηδία και Πορτογαλία και τώρα ετοιμάζεται για σειρά εμφανίσεων στην πατρίδα του, τον Καναδά.

Ο γεννηθείς στο Οντάριο Μπράιαν Ανταμς άρχισε τη μουσική καριέρα του στα τέλη του 1970 και παρέμεινε ενεργός καθ’ όλη τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, έγινε γνωστός σε όλον τον πλανήτη στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τον δίσκο «Waking up the neighbours», που περιλαμβάνει το αγαπημένο και κλασικό τραγούδι («Everything i do») «I do it for you», το οποίο έφτασε το Νο1 σε πωλήσεις στις ΗΠΑ και στη Βρετανία και του χάρισε και ένα βραβείο Γκράμι. Η μπαλάντα εκείνη επένδυσε μουσικά την ταινία «Ρομπέν των Δασών», όπου πρωταγωνίστησε ο Κέβιν Κόστνερ.

Τα επόμενα χρόνια, ο Καναδός συνθέτης, κιθαρίστας, μπασίστας και τραγουδιστής πραγματοποίησε πολλές περιοδείες σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Αμερική. Ερμήνευσε κάποιες σημαντικές επιτυχίες, όπως τα «Can’t stop this thing we started», «Do i have to say the words?», «Please forgive me», «All for love», «Have you ever really loved a woman?». Κυκλοφόρησε το άλμπουμ «So far so good», που είναι μια συλλογή με τα καλύτερα τραγούδια του από το 1982 έως το 1993, το άλμπουμ «18 til i die» (1996) ένα «MTV unplugged» (1997) και κάπου εκεί άρχισε να ξεχνιέται για τη μικρή ελληνική αγορά. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει δέκα στούντιο άλμπουμ, με τελευταίο το «11» πριν από τέσσερα χρόνια.

ΠΗΓΗ: ESPRESSO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger